Recomandări cu privire la pandemia cauzată de coronavirusul SARS-COV-2

  1. Acasă
  2. /
  3. COVID-19
  4. /
  5. Recomandări cu privire la pandemia cauzată de coronavirusul SARS-COV-2

Pe fondul pandemiei aflate în plină escaladă, recomandăm tuturor membrilor Marii Loji Regulare a României (și nu numai) să adopte un comportament responsabil pentru limitarea răspândirii coronavirusului SARS-COV-2.

COVID-19, așa cum a fost botezat, este un nou tip de coronavirus identificat prima dată în Decembrie 2019, în Wuhan, China. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră virusul mai periculos pentru persoanele în vârstă și pentru cele care suferă deja de anumite condiții medicale (precum hipertensiune arterială, diferite boli ale sistemului vascular sau diabet).

OMS oferă următoarele sfaturi pentru a ne proteja:

Spălarea frecventă a mâinilor

Virușii se răspândesc în general prin atingerea suprafețelor contaminate. În acest moment este cercetată abilitatea lui COVID-19 de a se transmite prin aer și cât timp poate supraviețui fără gazdă. Din acest motiv, spălarea frecventă a mâinilor este esențială. Cu toate că depinde de tipul de săpun și expunere, recomandăm spălarea mâinilor timp de măcar 20 secunde.

Atenția la propriul comportament

  • Nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile.
  • Acoperiți-vă nasul și gura când tușiți
  • Utilizați masca de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave.

Ce fac dacă suspectez că am intrat în contact cu un purtător

Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din zonele în carantină. Dacă vă faceți griji cu privire la un prieten sau membru M.L.R.R. vă rugăm să păstrați legătura cu el de la distanță

Distanțarea socială

Virușii care pot supraviețui în particulele aeriene au capacitatea să infecteze un individ sănătos fără contact direct cu persoane afectate sau cu suprafețele cu care acestea au intrat în contact. Distanțarea socială implică limitarea persoanelor cu care intrăm în contact.

Urmărirea canalelor oficiale de informare

Motivul pentru care populația adoptă o atitudine exagerat defensivă și recurge la măsuri extreme precum izolarea la domiciliu sau acumularea exagerată de rezerve este frica, iar această frică este produsă în primul rând prin dezinformare.

Majoritatea informațiilor care circulă prin cercurile sociale digitale, precum Facebook sau WhatsUp, are la bază bunele intenții ale cunoștințelor noastre, dar este nevoie doar de câțiva inițiatori dezinformați pentru a propaga mesaje cu efect nociv.

Prin urmare, folosiți doar canalele oficiale, precum saitul Ministerului Sănătății (http://www.ms.ro/) sau cel al Guvernului României (https://gov.ro/ro/info-coronavirus-covid-19).